Сладки "Корекомки"

Сладки "Корекомки" Лакомник

Топящи се в устата домашни курабийки, които стават за нула време

Сладки "Корекомки"
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

250 г масло

250 г крема сирене

2 ½ ч.ч. брашно

1 белтък

Начин на приготвянe

Брашното се пресява и върху него се нарязват на дребно охладените масло и крема сирене. Разбъркват се с брашното и се претриват с ръце, докато се получат трохи. Бързо се замесва тестото и се оставя в хладилник за 2 часа. Разточва се кора с дебелина 3-4 мм. Изрязват се кръгчета с диаметър 4-5 см. Намазват се леко с разбития белтък, поръсват се с кристална захар, сгъват се на четири и се подреждат в намаслена тава. Пекат се в умерена фурна при 200 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц